Hvad er EMS træning?

EMS står for Elektronisk Muskel Stimulation. Dine muskler bliver styret af elektroniske impulser fra din hjerne. Hjernen sender små strømimpulser, som får musklerne til at gøre det, du vil have dem til. EMS benytter sig af samme funktion og forstærker de impulser, der kommer fra din egen krop. Kombineret med de rigtige øvelser giver det en meget intensiv og effektiv træning.

Hvordan fungerer EMS træning?

Som medlem hos EMS BodyPOWER® træner du iført en vest med indbyggede elektroder. Disse elektroder giver dig strømimpulser på de store muskelgrupper (ben, mave, baller, ryg, bryst, arme og skuldre). Din EMS Trainer vejleder dig igennem en række øvelser, som belaster forskellige muskelgrupper. Mens øvelserne bliver udført, intensiveres træningen gennem strømimpulserne, som går dybere ned i din muskulatur end du er vant til, og giver dig en komplet, intensiv træning af alle musklerne på kun 20 minutter!

Er det ubehageligt at få strømimpulser?

Nej, man mærker en kriblen i musklen, men det er på ingen måde ubehagelig, og din EMS Trainer vil hele tiden sørge for, at justere din individuelle intensitet, som sikrer dig en god og effektiv træning.

Jeg har aldrig hørt om EMS træning før – er det noget nyt?

EMS træning har eksisteret siden midten af 1960’erne. Men det har indtil nu primært været forbeholdt fysioterapeuter og professionelle sportsfolk, der skal have behandlet skader eller være i stand til at yde toppræstationer.

EMS BodyPOWER® er de første i Danmark, der tilbyder intensiv træning af alle muskler i de største muskelgrupper gennem EMS træning. Men konceptet er ikke nyt. I Tyskland eksisterer der hundredvis af EMS centre, og hver måned bliver der gennemført hundredtusindvis af EMS træninger i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Er det ikke bare ligesom de bælter fra TV Shop, der lover en masse og ikke virker?

Book en introtime – så vil du mærke forskellen – EMS BodyPOWER® virker! Princippet omkring strømimpulser til musklerne er det samme. Men der hører alle ligheder også op. Bælterne bearbejder én muskelzone ad gangen og reklamerer med, at man spænder dem om maven og sætter sig foran fjernsynet med cola og chips – så har man tabt 10 kilo inden filmen er slut.
Det virker desværre ikke!

En træning hos EMS BodyPOWER består af tre ting:
1. Træning med certificeret EMS Trainer.
2. Den mest moderne teknologi på markedet, der træner alle større muskelgrupper på en gang.
3. Et videnskabeligt sammensat træningsprogram, der har vist sin effektivitet millioner af gange i EMS centre i Tyskland.

Er EMS træning sundt?

Ja! Der er blevet arbejdet med strømimpulser i medicin og fysioterapi siden 1960’erne. Den moderne EMS træning er baseret på de metoder og erfaringer, man har gjort de sidste 50 år. Siden 2002 er træningen blevet videnskabelig dokumenteret af University of Bayreuth & Erlangen-Nürnberg og Deutschen Sporthochschule i Köln. Disse undersøgelser viser, at det øger sundheden at træne med EMS.

Kan man træne over en længere periode med EMS BodyPOWER?

Ja, som med konventionel træning er EMS træning noget, der bør gøres langfristet for at få opbygget musklerne og for at vedligeholde dem.

Hvor meget tid kan jeg spare med EMS BodyPOWER?

En træning i et fitness center tager typisk 1½-2 timer inklusiv omklædning og opvarmning. Når man tæller transport med, kommer man hurtigt op på 6-7 timer om ugen, hvis man træner 3 gange om ugen. For de fleste er det ikke muligt at finde så meget tid til fitness. Tid er kostbar.
For at opnå den samme effekt skal man blot træne én gang om ugen hos EMS BodyPOWER®. Inklusiv omklædning og efterfølgende bad, tager det ca. 45 minutter – heraf 20 minutter med din EMS Trainer.

Hvad adskiller EMS BodyPOWER® fra et fitness center?

EMS BodyPOWER® koncentrerer sig 100 % om at give vores medlemmer den mest effektive træning på den korteste tid. Vi udvikler løbende vores tilbud til medlemmerne, da vores mål er vores medlemmers mål om at tabe sig og blive stærkere.

Da vi ved, at vores medlemmer har begrænset tid til rådighed og lægger vægt på sundhed gennem effektiv træning, har vi ikke store wellness områder, sauna, solarier eller caféer i vores centre.

Du kommer, træner og er ude ad døren igen på 30 – 45 minutter. Og du har opnået det samme, som du skulle have brugt flere timer på i et fitness center.

Vores medlemmer dækker hele spektret fra inaktive til atleter, og vi kan hjælpe de fleste til at opnå deres mål. Hvis du cykler, løber eller dyrker anden sport vil du opleve, at EMS BodyPOWER® gør dig meget bedre og dine tider forbedres.

Hvorfor er EMS BodyPOWER så effektivt?

Når du træner hos EMS BodyPOWER® bliver 90 % af muskelfibrene i de største muskelgrupper aktiveret samtidig. Og det foregår 150 gange i løbet af en træning. Strømmen når ned i selv de dybest liggende muskler og virker derved væsentlig mere effektivt end almindelig træning.

Hvor tit skal jeg træne?

Når du træner hos EMS BodyPOWER® vil du opleve en meget intensiv træning, som træner alle muskler i de største muskelgrupper på en gang. Samtidig giver strømimpulserne en mere dybdegående træning af musklerne.
Som ved normale fitness klubber skal musklerne have tid til at regenerere sig efter en træning. På grund af træningens effektivitet anbefaler vi kun en (max to) træninger á 20 minutter om ugen. Det svarer til 3-4 besøg i et fitness center.

Hvor gammel skal man være for at kunne træne hos EMS BodyPOWER®?

Man skal være minimum 18 år for at blive medlem hos EMS BodyPOWER®.

Kan jeg træne hos EMS BodyPOWER® selvom jeg ikke er i form?

Ja! Specielt hos mennesker efter 40érne er EMS træning en fordel, da EMS træning ikke belaster leddene, og fordi alle muskelfibrene bliver aktiveret. Studier viser, at der i høj grad også opbygges muskler på personer over 60 gennem EMS træning, hvilket er yderst gavnligt ved gigt og andre aldersbetingede udfordringer.

Hvornår er EMS træning en dårlig idé?

Hvis ikke du er sund og rask, har dårligt hjerte, er gravid, har pacemaker eller nogle specifikke kritiske sygdomme skal du ikke træne med EMS.

Hvad skal jeg tage med til træning?

Hos EMS BodyPOWER® træner du i specielle shorts og t-shirts, der leder impulserne bedst muligt til dine muskler.
Til hver træningstime får du udleveret træningstøj af os, eller du har mulighed for at købe dit eget personlige sæt tøj.

Jeg er vant til at træne 3-4 gange om ugen. Hvorfor må jeg kun træne en gang hos EMS BodyPOWER?

Alle musklerne i dine største muskelgrupper (ben, mave, baller, ryg, bryst, arme og skuldre) bliver trænet med dybdegående, intensivt og på samme tid gennem vores træning. På 20 minutter bliver samtlige muskler spændt og afspændt 150 gange. Det svarer til flere timers konventionel fitness, og musklerne har brug for tid til at regenerere efter intensiv træning. Derfor anbefaler vi kun 1 træning om ugen. Men du vil se, at effekten er den samme som 3-4 gange normal træning, hvor du typisk ville træne splitprogrammer med ben og balder to gange og overkrop og mave to gange.

Kommer jeg i bedre form?

EMS træning er effektiv styrketræning, som opbygger mere og stærkere muskelmasse. Du vil tabe fedtvæv og opbygge muskelmasse. Men det vil ikke alene hjælpe dig til at kunne løbe et maraton. Selvom dine muskler i benene er stærke nok til at bære dig de 42 kilometer, så skal hjertet og lungerne også kunne følge med. Og her hjælper kun løbetræning. Vi anbefaler målrettet kredsløbstræning i kombination med EMS træningen for at styrke din sundhed optimalt.
EMS træning er et fremragende supplement til alle udholdenheds sportsgrene, fordi det gør dig stærkere. Men det kan ikke erstatte konditionstræning.

Kan jeg dyrke andre sportsgrene sammen med EMS træning?

Ja. Man kan bruge EMS træning som supplement til praktisk talt alle sportsgrene. Specielt professionelle sportsfolk bruger EMS træning til målrettet at opbygge styrke.

Kan jeg tabe mig med EMS træning?

Ja. Den intensive muskeltræning forbrænder fedt og aktiverer stofskiftet. Langfristet giver den øgede muskelmasse et højere energiforbrug og forbrænding af kalorier.
Du vil ændre kropsform, blive strammet op og blive mere muskuløs. Men husk på at muskler er tungere end fedt, så selv om du taber centimeter vil du ikke nødvendigvis tabe vægt, med mindre du ændrer dine kostvaner og supplerer med anden motion.

Kan jeg dyrke EMS træning efter en diskusprolaps?

Ja, efter en diskusprolaps er EMS træning optimalt. Specielt de dybereliggende muskler i ryg (og nakke) bliver stimuleret og styrket. Ubalance bliver korrigeret og rygsøjlen bliver stabiliseret af de forstærkede muskler.

Hjælper EMS træning ved problemer efter en fødsel?

Problemer med blæren er et hyppigt forekommende problem. Her kan EMS træning hjælpe og forebygge. Gennem styrkede muskler i bækkenet kan muskelsvagheder og inkontinens problemer blive lindret eller fuldkommen løst allerede efter få træninger. Derfor bliver EMS Træning hyppigt brugt efter fødslen.

Er træning hos EMS BodyPOWER dyrt?

Dit udbytte er meget højere end alternativerne. Når du regner din tidsbesparelse med, eller sammenligner med prisen på en personlig træner, så er EMS BodyPOWER den træningsform, der giver de bedste resultater for pengene. Det er ydermere påvist i et forskningsstudie på Syddansk Universitet at træning hos EMS BodyPOWER, 1 gang om ugen i bare 6 uger, giver en signifikant øget styrke. BOOK din INTROTIME her.